V-Mölndal: Sänk avgiften till Åby simhall och återinför årskort

-Jag har tackat nej till inbjudan till invigningsdagen av Äventyrsbadet nu på lördag den 15 oktober. Nu drabbas prishöjningarna den vanlige besökaren, som enbart tänker bada i simhallen. Så var inte intentionerna, säger Jan Kronberg (v).

Fullfölj intentionerna och sänk avgiften till Åby simhall och återinför årskort

05-10-14

Jag har tackat nej till inbjudan till invigningsdagen av Äventyrsbadet nu på lördag den 15 oktober. Nu drabbas prishöjningarna den vanlige besökaren, som enbart tänker bada i simhallen. Så var inte intentionerna, säger Jan Kronberg (v).

Anledningen är att jag anser att den entreprenör som driver simhallen och äventyrsbadet inte fullföljer de intentioner som fanns när beslutet om att bygga ett äventyrsbad gjordes.

Jag har som ordförande för kommunstyrelsens lokalförsörjningsutskott varit politiskt ansvarig för själva byggandet samt jag och andra vänsterpartister röstade tillsammans med de borgerliga partierna igenom att äventyrsbadet skulle byggas.

Våra motiv till att rösta för att bygga upplevelsebadet var att detta inte skulle höja avgifterna för bad på den gamla simhallen. Nu är priserna för bad i simhallen Göteborgsregionens dyraste.

Åby

Vuxen 50 kr ungdom 40 kr. Årskort finns inte utan 100 kort för vuxna kostar 2450 kr och gäller 18 månader.

(Obs priset till upplevelsebadet är högre och inkluderar simhallen)

Vallhalla

Vuxna 40 kr ungdom 30 kr och årskort 1 150 kr

Kärra

Simhall vuxna 40 kr ungdom 25 kr och årskort 900 kr

Sundahallen

Stenungsund vuxna 35 kr ungdom 25 kr och årskort 800 kr

Det nya upplevelsebadet kommer att bli mycket populärt men nu drabbar prishöjningarna den vanliga besökaren som enbart tänker bada i simhallen. Så var inte intentionerna när vi röstade för att bygga ett upplevelsebad. Jag känner mig sviken. Självklart har jag personligen framfört till Åby badbolag önskemål att generellt sänka priserna och återinför ett rimligt prissatt årskort. Detta att hålla på intentionerna som fanns när vi beslutade att bygga äventyrsbadet. Ett 100-kort med en kostnad på 2450 är en för hög engångskostnad för väldigt många mölndalsbor och familjer, säger Jan Kronberg (v).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv