V kräver bostadsförmedling i Mölndal

Vänsterpartiet har lagt en motion om att starta en bostadsförmedling i Mölndal. Alla partier i kommunstyrelsen utom vänsterpartiet vill avslå motionen. Kommunfullmäktige ville ha en fylligare utredning innan man slutgiltigt fattade beslut.

Nu har Mona Sahlin sagt att hon snart skall ge besked om det kommer en tvingande lagstiftning om att kommunerna skall ha en bostadsförmedling

Enlig DN nättidning 3 mars 2005 kommer det en skärpning av lagen ”som tvingar alla kommuner att införa kommunal bostadsförmedling”. När kommunstyrelsens arbetsutskott den 9 mars skulle diskutera motionen kom den att bordläggas. Detta på grund av att man vill vänta på besked från samhällsbyggnadsminister Mona Sahlins om det blir en tvingande lagstiftning om att införa bostadsförmedling i Sveriges kommuner.

Kommentarer: Jan Kronberg (v)

– Jag har besökt Kungsbacka bostadsförmedling. Jag blev imponerad. Det är en bostadsförmedling som bland annat säger sig hjälpa till vid skilsmässor och när unga behöver flytta till eget. Det är ett faktum att många äktenskap och samboförhållande med barn slutar med skilsmässa. Det är viktigt anser jag att föräldrarna kan ha möjlighet att bo nära varandra. För äldre kan en bostadsförmedling också vara till hjälp att hitta en passande lägenhet.

Jag har väldigt svårt att förstå att något som alla inklusive fastighetsägare är nöjda med i Kungsbacka inte är bra i Mölndal. Och det som känns kanske viktigast för mig är barn- och ungdomsperspektivet. Barn skall ha rätt att på enkla sätt ha kontakt med båda sina föräldrar. Detta underlättas självklart av om dessa kan bo i närheten av varandra. Barnen kan därmed också ha bättre kontakt med sina kompisar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv