Medlemsbrev av V Mölndals ordförande Lars Selin

Lars Selin, V Mölndals ordförande skriver:

Lars_Selin4

 

Äntligen höst som närmar sig. Nu är det dags för politik igen. Och inte bara den lilla kommunal-politiken. Vi ska sträcka oss långt ut i världen för att kunna se, lära och handla. Tiden är inne för socialismen och vänsterpolitiken, för feminism, för den rödgrön politiken, för antirasismen och allt annat som följer av vår syn på människans lika värde: Skriver Lars Selin V ordf. i Mölndal.

 

 

Vänsterpartiet har segat sig uppåt i opinionssiffrorna, och ligger på mellan 7 och 8 procent i opinionsmätningarna. Det är alldeles för lite, med tanke på den politik vi för. Våra motståndare plockar allt oftare fram kommunistspöket, och det gläder mig. Det visar att de inte har några andra argument att ta till. Men jag tror inte att kommunismens spöke så som det beskrevs av Marx och Engels är så förknippat med Vänsterpartiet av idag.

Socialismen, däremot är trots en hel del begreppsförvirring en ledstjärna. När till och med en politiker som kallar sig socialist så när blivit presidentkandidat i det hittills så ärkereaktionära landet USA, så måste en inse att tiderna förändras.

Det är sant att extremhögern går framåt. Det talas om en polarisering, ungefär som att vänster och höger skulle vara samma reaktion på det ruttna samhällsystemet. Så är det inte. Höger är en vilja att öka klyftorna, minska människors inflytande. Det vill säga att göra ett dåligt samhällssystem ännu sämre. Vänster innebär däremot att leva upp till tesen om alla människors lika värde. Och att inse att det är den viktigaste politiska motsättningen.

Läs hela: http://www.vansterpartiet-molndal.se/Medlemsbrev-aug-sept16.htm

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv