Wiwi-Anne Johansson: Regeringen straffar sjuka kvinnor!

Wiwi-Anne Johansson (V), riksdagsledamot och talesperson i sjukförsäkringsfrågor, tillsammans med Ulla Andersson och Xamuel Halfvars, skrev en artikel som publicerats av ARBETARBLADET.

WAJ”-Vänsterpartiet gör andra prioriteringar. För oss kommer människovärdet först. Vi tror att människor vill vara friska, arbeta och göra sitt bästa. När olyckan är framme och vi blir sjuka vill vi att det ska finnas en välfungerande sjukvård med god tillgång till rehabilitering. Tidsgränser ska endast finnas till för att garantera individens rätt till rehabilitering. Ersättningen till sjuka behöver höjas och stupstocken tas bort. Vi lägger 3 miljarder till en bättre sjukvård, 1,3 miljarder till att höja ersättningen i sjukförsäkringen och vi vill att skattesystemet ska bygga på principen lika skatt vid lika inkomst.” skriver artikelförfattarna.

Läs hela: http://arbetarbladet.se/torget/debatt/1.6744154-regeringen-straffar-sjuka-kvinnor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv