Ordföranden för EU:s jämställdhetsutskott besöker Uddevalla!

mikael gustavsson 1

Den 27 januari besöker Europaparlamentariker Mikael Gustafsson (V), till Uddevalla för att bland annat besöka Östrabo yrkes tillsammans med Wiwi Anne Johansson, (V)riksdagen

 

Mikael Gustavsson är som enda svensk ordförande i ett av parlamentets utskott, Jämställdhetsutskottet.

 

Fokus kommer att ligga på krisen och jämställdheten. I dagarna kom ytterligare en utredning som visar att kvinnor drabbas hårdare av krisen då de ofta tvingas ut i deltidsarbetslöshet och förlorar ekonomiskt både nu och vid pensionen.

 

– Nedskärningar i offentlig sektor får groteska genuseffekter. Det påverkar hela Europa, även Sverige, när allt ska säljas ut och ske på marknadens villkor. ”Vi ser ett kallt Europa växa fram och därför behövs en stark vänster” säger Mikael Gustafsson.

 

Samtidigt som högerextrema grupper får fotfäste kommer nya undersökningar som visar att bankernas skulder ligger mellan 4,5-6,8 biljoner kronor och att Åtstramningspolitiken fördjupat krisen.

 

– Vi ser hur företags och bankers behov sätts framför människor. Det är en farlig väg att gå, som leder tillfrämlingsfientlighet och otrygghet. ”Vänsterns röst behövs för att mota rasismen och sexismen ut ur parlamentet” säger Mikael Gustafsson.

 

Vi bjuder in intresserande och engagerade i EU frågor till Bohusläns museum.

 

Mikaels program:

14.15              Han tillsammans med Wiwi Anne Johansson och Uddevalla UVs ordförande                  Gustav Magnusson kommer först att göra studiebesök på Östrabo.

17.30- 18.00    Pressträff

18.00              Öppet möte på Bohus Museum (Spisrummet)

Ewa Espling , ordförande, V-Uddevalla

Tlf:  0763264487, [email protected]uddevalla.se
Eller

Amanda Åhall, pressekreterare för V-Bryssel på +32 484 97 48 69 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv