Rossana Dinamarca ny vice ordförande i Vänsterpartiet

Rosanna Dinamarca

Vänsterpartiets partistyrelse valde på lördagen Rossana Dinamarca till ny vice ordförande i Vänsterpartiet. Rossana Dinamarca är 37 år och kommer från Trollhättan.

– Jag är glad och stolt över att få möjligheten att vara vice ordförande i Vänsterpartiet. Vänsterpartiet behöver utvecklas både politiskt och organisatoriskt och jag vill gärna vara med och bidra till det, säger Rossana Dinamarca.
Politiskt är Dinamarca mest känd som skolpolitiker, men i och med uppdraget som vice ordförande får hon en bredare roll.

– En fråga som jag gärna vill prata mer om är sex timmars arbetsdag. Jag är själv småbarnsförälder och vet verkligen hur tufft det är att hinna med. Vi är många som ständigt går med dåligt samvete för att vi inte hinner hämta tidigare på förskolan och ha mer tid med våra barn. Ett modernt arbetsliv kräver en kortare arbetsdagar. Bara så kan vi både få det bättre på jobbet och få tid för barnen, säger Dinamarca.
På måndag är Rossana Dinamarca på Stadsbiblioteket i Göteborg för att delta i en debatt om skolan. (Riksdagshörnan kl. 18-19.30)

Kontakt: Rossana Dinamarca 070-254 24 15
Vänsterpartiet presstjänst 070-620 00 64

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv