Kalle Larsson:FN-kritik mot svenska avvisningar måste få konsekvense

FN:s flyktingkommissariat UNHCR riktar idag sällsynt skarp kritik mot Sverige och tre andra länder för gårdagens massavvisningar till Irak. Vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson Kalle Larsson kommenterar:

– Det här måste få konsekvenser för Sveriges hantering av flyktingar från Irak och fortsatta avvisningar till Irak stoppas. Om Sverige fortsätter att helt strunta i kritiken från UNHCR devalverar vi värdet av FNs ställningstaganden och dess ställning i världen. Respektera FN – stoppa avvisningarna! säger Kalle Larsson (v).

Kalle Larsson, Vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson, 070-3439674

Vänsterpartiets pressjour, 070-620 00 64

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv