Murad Artin: Herman Lindqvist tycker att invandrare ska hålla käften

I en krönika i Aftonbladet skriver Herman Lindqvist att Vänsterpartiets oppositionsråd i Örebro Murad Artin borde läsa på om Sveriges historia efter att han motsatt sig Bernadottejubiléet i Örebro.

 

 

 Enligt Lindqvist har kanske de " flesta infödda örebroare har en annan känsla för Sveriges och Örebro stads historia än Murad Artin, som kom som armenisk flykting från Irak och kanske inte är riktigt insatt i sitt nya hemlands historia." Murad Artin kommenterar:

– Herman Lindqvist har anklagat mig för att vara okunnig om Sveriges historia eftersom jag motsatt mig Bernadottejubiléet i Örebro. Innebörden i det han säger är att om man är invandrare ska man hålla käften och inte komma med kritik mot det fina svenska kungahuset, säger Murad Artin, kommunalråd i Örebro.

– Jag har bott i Sverige sedan 1984 och suttit i Sveriges riksdag en mandatperiod och varit med om att stifta lagar i det här landet. Och jag kommer att fortsätta mitt arbete för att örebroarnas skattepengar inte ska slösas bort på rojalistiska jippon, utan användas till att bekämpa ungdomsarbetslösheten och satsningar på kollektivtrafiken i Örebro. Herman Lindqvists demokratisyn är lika förlegad som kungahuset, säger Murad Artin, oppositionsråd i Örebro.

Kontakt: Vänsterpartiets presstjänst 070-620 00 64

Murad Artin 070-3760398

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv