Karin, 84, slutar inte med politiken

Karin Hasselgren, 84 år, har inga planer på att sluta med politiken. Nu går hon in som ersättare för Per Ström, v, i NAVI, en av kommunens nämnder.

  

 

Hennes intresse för politik har aldrig mattats av. Karin Hasselgren, som tidigare jobbat som lärare på Hagaskolan och Västermalms skola, började sin politiska karriär för snart fyrtio år sedan.

– Jag kom in i politiken i slutet av 1960-talet, tack vare en av vaktmästarna i skolan. Han tog mig i handen och fick med mig på ett möte i socialdemokratiska föreningen, säger Karin Hasselgren.

På 1970-talet blev hon ordförande i fritidsnämnden i Sundsvall. För en tid sedan fick hon erbjudandet att på nytt bli kommunpolitiker, som ledamot i NAVI, nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration.

Nära om hjärtat

– Då tänkte jag att om jag får behålla hälsan och ha huvudet kvar så kan jag ta på mig det här. Det handlar ju om arbetsmarknad och utbildning, som jag är intresserad av, säger hon.

Men denna gång representerar Karin Hasselgren inte socialdemokraterna, utan vänsterpartiet. I NAVI går hon in som ersättare för Per Ström.

Frågor som ligger henne nära om hjärtat är bland annat kvinnofrågor, miljöfrågor och EU-frågor. Hon är medlem i "Folkrörelsen nej till EU" och har fram till nu talat på torget i Sundsvall varje lördag. Tidigare var hon även med i Naturskyddsföreningen och engagerad i kvinnojouren i Sundsvall.

Värderas högre

Som nybliven representant för vänsterpartiet i NAVI har Karin Hasselgren en fråga som hon tycker är särskilt viktig. Praktiska utbildningar borde enligt henne värderas högre än de gör i dag. Både teoretiska och praktiska yrken är viktiga på framtidens arbetsmarknad.

– Och skolan måste hålla sig ajour med arbetsmarknaden, säger hon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv