Reinfeldts underdånighet mot George Bush är en skandal!

George Bush är en krigsförbrytare. Han leder en regering som startat krig i strid med folkrätt och internationell lag. Han har startat anfallskrig mot såväl Afghanistan som Irak och hotar nu Iran med militärt angrepp. Han är ansvarig för fånglägret i Guantánamo på Kuba där hundratals människor suttit inlåsta sedan vintern 2001 utan rättegång, utan advokathjälp och ofta utan att ens få veta vad de anklagas för.

 

 

 

 

När Sveriges statsminister träffar denne president väljer Fredrik Reinfeldt att stryka medhårs, tala om Bush som en "jovialisk person" och undviker varje form av kritik. Det är ingenting annat än en skandal.

I stället för en lismande och bugande statsminister behöver vi en utrikespolitik som vågar tala klarspråk. Vi behöver mod och principfast försvar av mänskliga rättigheter, fred och rättssäkerhet mot en president som gjort sig känd som en våldsverkare som med stolthet trampar på dessa värden. Vi behöver en annan statsminister än en moderatledare som är för feg för att yttra ett enda ord av kritik mot den utrikespolitik som gjort fiasko under Bushs presidentperiod.

Lars Ohly

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv