Lars Ohly :Skattesänkningar får inte gå före välfärden

Regeringen föreslår att fastighetsskatten ska avskaffas. Vänsterpartiet vill behålla skatten som ger staten inkomster på nära 30 miljarder varje år.

 

 

– Förra veckan tog regeringen bort förmögenhetsskatten, nu tar de bort fastighetsskatten. Det är ytterligare en skattesänkning som gynnar de rika. Det är en kortsiktig politik med allvarliga konsekvenser, säger vänsterpartiets ordförande Lars Ohly.

Vänsterpartiet anser att staten måste ha stabila inkomster för att trygga välfärden på lång sikt. Fastighetsskatten har varit en viktig och stabil inkomst. – Så fort regeringen stöter på en skatt som inte fungerar perfekt så avskaffar man den. Det är en farlig och populistisk politik som inte tar ansvar för de välfärdsåtaganden som staten redan tagit på sig eller för möjligheterna att förbättra välfärden på eftersatta områden, säger Lars Ohly.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv