Vänsterpartiet kräver höjt klimatmål

Vänsterpartiet har beslutat att kräva ett höjt klimatmål. I dagens klimatdebatt meddelade Wiwi-Anne Johansson att det nu är 35 procents minskning av utsläppen till 2020 som gäller.
– Det är möjligt och framför allt är det nödvändigt.

 

 
I riksdagsdebatten bjöd regeringens representanter på sin nu välbekanta mix av vackra ord och nästan total frånvaro av förslag. Vänsterpartiets Wiwi-Anne Johansson noterade att Reinfeldt äntrat klimattåget.
– Men man kan undra om detta engagemang är på allvar eller bara ett spel för gallerierna. Den Reinfeldt som nu gör klimatbesök på Svalbard sa så sent som för nio månader sedan att miljön inte är en prioriterad fråga för Alliansen.
Den senaste tidens tunga klimatrapporter visar att vi måste anstränga oss mer om vi ska kunna begränsa uppvärmningen till två grader. Därför har vänsterpartiet nu som enda parti beslutat att höja sina krav, både på EU- och nationell nivå.
– Utsläppen av koldioxid måste minska med 35 procent till år 2020. Vi har goda förutsättningar att ställa om trafiken och energisektorn, så det är ett rimligt mål. Men bara om viljan finns. De som styr måste byta väg bort från skattesänkningar och marknadskramande till offensiva, långsiktiga och ansvarsfulla satsningar, säger Wiwi-Anne Johansson.

För mer info, kontakta: 

Wiwi-Anne Johansson, miljö- och jordbruksutskottet,  tel 0705 76 45 76
Vänsterpartiets pressjour 070-620 00 64

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv