Rosanna Dinamarca: Regeringsrättens dom diskriminerar skiftarbetande!

Vänsterpartiet kräver i en motion, som nu behandlas i utbildningsutskottet, att skollagen ändras. Kommunerna ska vara skyldiga att anordna barnomsorg på obekväm arbetstid om föräldrarna har behov av detta och inte kan ordna det på annat vis.

 

– I regeringsrättens Sverige ska alla arbeta på kontor. Domen att en kommun inte är skyldig att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid gör det omöjligt för många föräldrar, som arbetar skift eller på obekväm arbetstid på fabriker och inom vården, att behålla sitt arbete, säger Rossana Dinamarca (v), ledamot i utbildningsutskottet.

Vänsterpartiet kräver i en motion, som nu behandlas i utbildningsutskottet, att skollagen ändras. Kommunerna ska vara skyldiga att anordna barnomsorg på obekväm arbetstid om föräldrarna har behov av detta och inte kan ordna det på annat vis.

– Om de borgerliga partierna menar allvar med att skapa fler arbeten så ställer de sig bakom vårt förslag, avslutar Rossana Dinamarca.

För vidare information
Rossana Dinamarca (v), ledamot av riksdagens utbildningsutskott
070- 254 24 15
Vänsterpartiets presstjänst, 070- 6420 00 64

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv