Sorgetåget – För tionde året uppmärksammar vi mördade kvinnor

Den 25 november ordnas för tionde året på raken Sorgetåget, till minne av alla kvinnor som mördas av närstående män. Det är föreningen Mareld som anordnar sorgetået, en tyst manifestation där novembermörkret lyses upp av facklor och ljus. årets talare är Anna-Sara Rosengren och Milka Saxlund. Musik får vi från Peter Fernaeus och We Ghost

 

 

Vi sluter upp klockan 15.30 på Götaplatsen och går sedan under tystnad mot Johannastatyn i Brunnsparken. Där lysnar vi på tal och musik. Syftet är att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor och hedra de som inte överlevt våldet.

Alla är välkomna. Sorgetåget är partipolitiskt och religiöst obundet.

Mareld är ursprungligen en självhjälpsgrupp för kvinnor som blivit utsatta för våld i nära relationer. Idag är Mareld en ren aktivistgrupp.

 

Mer info:
Mareld
[email protected]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv