Lars Ohly tillbaka i Bohuslän!

Ohly tillsammans med partiets listtoppar, Wiwi-Anne Johansson, Björn Saletti, Jan Alexandersson och Lena Jagers, hann med att besöka 4 gymnasieskolor och hålla två torgmöten i Mölndal, Kungälv, Uddevalla och Stenungsund.

  

 

Den 2 augusti var Lars Ohly i Bohuslän och besökte de norra delarna. I fredags, 1 september, var det dags igen. Nu med besök i söder och upp till Uddevalla. Det visade sig bli en ovanligt lyckad dag. Ohly tillsammans med partiets listtoppar, Wiwi-Anne Johansson, Björn Saletti, Jan Alexandersson och Lena Jagers, hann med att besöka 4 gymnasieskolor och hålla två torgmöten.

Dagen började på Fässbergsgymnasiet i Mölndal där en laddad Ohly fick 200 trötta gymnasister att vakna med partiets budskap om två grundstenar, socialism och feminism, eller enklare; klass och kön. Bra och initierade frågor från eleverna och tydliga, raka svar från Ohly.

Krokslättsgymnasiet, också i Mölndal, var nummer två. Cirka 50 elever mötte upp.

Därefter bar det av till Kungälv och det nya gymnasiet, Mimers hus, där mellan 2-300 elever hade bänkat sig i den nya teatersalongen. Även här märktes många stora öron av intresse när frågor om rättvisa och jämlikhet förklarades. Inte mycket av kritik mot budskapet. Bara en lokal Cuf-ordförande som försökte hävda att slopad anställningstrygghet för ungdomar gav flera jobb. Inte ett enda, var svaret från Ohly. Jobben är genomgående den grundläggande frågan i budskapet. Alla andra partier sätter inflationsbekämpningen efter EU-modell främst.

Vänsterpartiet sätter jobben främst.

Östrabogymnasiet i Uddevalla kl. 14.30 en fredageftermiddag. 2-300 gymnasister fann det mödan värt att lyssna och prata med Ohly istället för att förlänga helgen. Bra diskussion kring utbildning och löneskillnader, rimliga och icke rimliga.

Torgmöte vid valstugan i Uddevalla. Upp emot 100 personer fick lyssna till ett lite tuffare och rakare tal än på gymnasiseskolorna; förmögenhetsfördelning, fastighetsskatt, tandvårdsreform mm.

Dagen avslutas tillsammans med Damturnétjejerna på Stenungs Torg i Stenungsund. Cirka 50 personer får lyssna till en inspirerad partiordförande som laddar för 6:e gången, samma dag. Beskrivningen om den arbetslöse mannen som får 22.000:- från socialkontoret till tandoperation och tvingas "låna" lika stor summa av sin dotter, sitter som en smäck.

Det känns att budskapet håller.

Det är två veckor kvar. Vi har 6,9 i Sifo.

Nu ger vi järnet, kamrater.

 

Lasse Selander

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv