Vänsterpartiet har lagt flest motioner

Vänsterpartisterna i Mölndals kommunfullmäktige är flitigast på att lägga motioner och förslag. Detta visar en sammanställning som stadskontoret tagit fram för åren 1980-2005. Jag vet att det åtminstone de 8 sista åren är många motioner som fått positiva svar, säger Jan Kronberg (v).

Vissa idéer leder till vettiga förslag från Vänsterpartiet och går till kommunfullmäktige, som kan accepteras.

I en sammanställning som stadskontoret i Mölndals stad har gjort framgår det att det är vänsterpartiet som lagt flest förslag – motioner i kommunfullmäktige. Från och med 1980 är det 164 motioner lagda av vänsterpartister.

Motioner lagda 1980-2005

Parti Antal

Socialdemokraterna 71

Folkpartiet 84

Centern 105

Moderaterna 36

Vänsterpartiet 164

Miljöpartiet 127

Kristdemokraterna 102

Sveriges Pensionärers Intresseparti 20

Sverigedemokraterna (fr.o.m. 2002 7

Ny Demokrati (1991-1994) 22

Totalt:
738

Kommentarer

Jan Kronberg (v), säger det är riktigt roligt att se att det är Vänsterpartiet som totalt sett lagt flest motioner i kommunfullmäktige. Jag vet ju också att det åtminstone de 8 sista åren är många motioner som fått positiva svar. Alltså förslag som helt eller delvis blivit verklighet. Våra motioner är viktiga. Det är ett av många sätt att försöka påverka. Fördelen med en motion i fullmäktige är att frågan kan bli lite extra uppmärksammad av både fullmäktige och ibland av massmedia. Detta behövs för att inte demokratin skall bli för sovande. Man vill ju också påverka ”tänket” hos både politiker och medborgare, alltså bilda opinion i en speciell fråga. Faktum är att det går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv