Ta ställning! Kräv din rätt!

Vi i Ung Vänster kräver ett totalt privatiseringsstopp, ingen skall tjäna pengar på folkets behov av skola, sjukvård och kollektivtrafik. Det är dags att ta tillbaka det privatiserade verksamheterna och göra dem gemensamt ägda igen! Vi kräver även att 200 000 nya jobb skapas inom den offentliga sektorn.

VALET 2006

I september är det val. Kanske är det ett av de viktigaste valen i Sverige någonsin. Borgaralliansen går på val på historiska nedskärningar i den gemensamma välfärden och lägger absurda förslag som gör ungdomar rättslösa på arbetsmarknaden. Vi i Ung Vänster kräver ett totalt privatiseringsstopp, ingen skall tjäna pengar på folkets behov av skola, sjukvård och kollektivtrafik. Det är dags att ta tillbaka det privatiserade verksamheterna och göra dem gemensamt ägda igen! Vi kräver även att 200 000 nya jobb skapas inom den offentliga sektorn.

Sexuella trakasserier, orättvis behandling och våld mot tjejer är en del av vardagen idag. Vi tycker inte tjejer skall vara rädda för att gå ut på kvällen, därför kräver vi feministiskt självförsvar i skolan!

Demokratin är under hot. Borgaralliansen försvar världspolisens krig och inskränkningar i demokratin i terroristbekämpnings namn. Vi kräver att Sverige börjar föra en utrikespolitik värd namnet och ett stopp för Sveriges stöd till krig och ockupation.

Ung Vänster och Vänsterpartiet Öckerö kommer under valrörelsen vara ute i kommunen och propagera för vår linje – socialism, feminism och rättvisa! Kom gärna och diskutera med oss.

Nästa möte

Den 22:e juni kl 18.15 har vi nästa möte. Platsen är Almelunden på Öckerö. Vi ses!

E-post: [email protected]
Telefon: 0708-657114

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv