Bohuslän fick en plats i vänsterpartiets valberedning

Jan Kronberg – Delegationsledare för Vänsterpartiet Bohuslän skriver om kongressen: Hamsa Demir från Bohuslän vald till ledamot av valberedningen i vänsterpartiet. Kongresskommitténs uppgift är att ta fram förslag till ny valberedning. Kongresskommittén föreslog att Hamsa Demir som en av de 11 i valberedningen.
——————————————————————————–
– Jag var Vänsterpartiets Bohusläns delegationsledare. Vi var sex ombud, Kjell Grönlund (Uddevalla), Carina Åström (Uddevalla), Ann Lundstedt (Stenungsund), Hamza Demir (Partille), Karina Gonzales (Mölndal) och jag själv från Mölndal.
Min ambition som delegationsledare att ha god stämning och ett öppet klimat i delegationen är mer än väl uppfylld. I Bohusläns delegation har det, enligt min uppfattning, varit ett mycket gott klimat. Jag var bänkgranne med Kjell Grönlund från Uddevalla vilket var en mycket positiv erfarenhet.

Som delegationsledare har man svårare att följa debatten. En delegationsledare är med i kongresskommittén vilket gör att man är med på dessa träffar. Men jag har alltid fått hjälp både praktiskt och ibland även politiskt av Kjell Grönlund att hitta rätt vid omröstningarna.

Under kongressen beslöt delegationen från Bohuslän att nominera Hamza Demir från Bohuslän till partiets valberedning. Kongresskommitténs uppgift är att ta fram förslag till ny valberedning. Kongresskommittén kom också att föreslå att Hamza Demir som en av 11 valberedare. Hamza Demir valdes till ledamot av valberedningen.

Som vänsterpartist från Mölndal har jag varit glad för att vi också haft tre medlemmar från Mölndal med på kongressen som inte varit ledamöter. Dels är det vänsterpartiets informationschef Wiwi-Anne Johansson som arbetat fram den nya loggan och hur vi skall arbeta i valrörelsen. Detta presenterade hon kort på kongressen. Hon är ordförande för gymnasienämnden i Mölndal. Den andre personen från vänsterpartiet Mölndal som fanns med under alla 4 dagarna var Lennart Svensson som är facklig ordförande på Svenska Mässan samt är ordförande för barnomsorgs och utbildningsnämnden i Mölndal. Han såg ständigt till att delegationen hade kaffe, godis och äpplen, samt Jan Jonsson som vald veteran.

Detta är min andra kongress och min första som delegationsledare. Kongresser är det vartannat år. Massmedia har delvis visat en bild av inre motsättningar. Min bild är att det finns åsiktsskillnader i många olika sakfrågor. Men i allt väsentligt är vi eniga.

I Bohuslänningen är det skildrat oro inför Vänsterpartiet Uddevallas framtid. Jag är övertygad om att Vänsterpartiet i Uddevalla även i år kommer att göra ett framgångsrikt val. Efter kongressarbetet tillsammans med andra från Bohuslän är jag ännu mera övertygat mig om att en lösning finns. Det vore synd om alla dessa goda krafter gick förlorade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Länk till din partiförening
Arkiv